Jegyvásárlás


Program


Bakhita - A szabadság kulcsa

Bakhita - A szabadság kulcsa

olasz életrajzi film, 206 perc, 2009
olasz nyelven, magyar felirattal

Rendező: Giacomo Campiotti

Szereplők: Fatou Kine Boye (Bakhita) Stefania Rocca (Aurora Marin) Fabio Sartor (Federico Marin) Francesco Salvi (Antonio atya) Nathalie Rapti Gomez (Carolina)
Forgatókönyv: Giacomo Campiotti, Dino Leonardo Gentili, Filippo Gentili, Filippo Soldi
Zeneszerző: Stefano Lentini
Operatőr: Blasco Giurato

 

Ez a felemelő, tanulságos és igaz törtèneten alapuló film G. Campiotti (A szeretet gyógyít, A menny-országot választom, Soha nem késő) alkotása. A Bakhita egy Szudánból származó apáca igaz története, akit II. János Pál pápa 2000-ben szentté avatott.

A fiatal Bakhitát egy török ezredes elrabolta, majd gyermekéveit kegyetlen körülmények között rabszolgaként töltötte. Egy utazó mentette meg, aki új otthont talált számára. Hányattatásai még ekkor sem értek véget, ès Bakhitának szembe kellett néznie az előítéletekkel és a szegénységgel, sőt az a veszély fenyegette, hogy megint rabszolga lesz. Kedves hozzáállásának köszönhetően összebarátkozott a helyi káplánnal, Antonioval. Bakhita később elhatározta, hogy apácának áll, de ez újabb küzdelmeket indított el, melyben elindult végső nagy csatája a valódi szabadságért…

JEGYINFORMÁCIÓ

Teljes áru jegy: 2.500 Ft
Nyugdíjas/diák/pedagógus kedvezményes jegy: 2.000 Ft

A filmet egy 10 perces szünettel vetítjük, az első rész 102 perces, a második 104 perc.

Ajánló


Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Georg Friedrich Händel – Wolfgang Amadeus Mozart MESSIÁS Szcenírozott oratórium három részben, szünet nélkül, magyar nyelven, magyar és angol felirattal