Jegyvásárlás


Program


Az ezerarcú műtárgy - A keleti szőnyegek múltja és jelene

Az ezerarcú műtárgy - A keleti szőnyegek múltja és jelene

Az előadás átfogó képet nyújt az elmúlt 2000 év szőnyegkészítéséről. Megtudhatjuk, melyek a ma ismert legrégebbi, legdrágább és a leghíresebb keleti szőnyegek.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 3. csütörtök, 18:00

2019.10.03   
A keleti szőnyegek múltja és jelene – Az ezerarcú műtárgy előadássorozat
Szőnyegtörténeti kalandozás az ókortól napjainkig

Az előadás átfogó képet nyújt az elmúlt 2000 év szőnyegkészítéséről. Megtudhatjuk, melyek a ma ismert legrégebbi, legdrágább és a leghíresebb keleti szőnyegek. Kalandozásunk során Közép-Ázsia romvárosaiból Perzsia palotanegyedein át eljutunk egészen Erdélyig, ahol a protestáns erődtemplomok által évszázadok óta őrzött szőnyegeivel ismerkedhetünk meg. Az előadáson szó esik ezen textíliák különleges funkciójú, szokatlan anyagú és rejtélyes díszítettségű példányairól is.

Előadó: Görbe Márk

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadássorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is.

További információk és a sorozat részei mutargyakejszakaja.hu weboldalon megtalálhatóak.

Ajánlatunk


Lélekhívogató – a szivárvány meséje Animációs-élőzenés-bábos játék TÁRNOK MARICÁVAL

Kata és Bianca egy gazdag páduai úr lányai. Egyik szelíd, mint a galamb, de a másik vad, indulatos, csípős nyelvű, fékezhetetlen. A kisebbiknek akad is kérője bőven, de apja nem adja férjhez addig, míg a nagyszájút el nem veszi valaki. Hiába a sok kérő, Makrancos Kata senkinek nem kell. Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben jelenik meg Petrucchio, akit nem riaszt vissza a feladat. Elhatározza, hogy megzabolázza a gazdag, csinos, vonzó hárpiát.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!