Jegyvásárlás


Program


Az Antal-Lusztig-gyűjtemény 50 éves! - Tárlatvezetés Péter Vladimirral

Az Antal-Lusztig-gyűjtemény 50 éves! - Tárlatvezetés Péter Vladimirral

Szeretettel várjuk az érdeklődőket Péter Vladimir Munkácsy Mihály-díjas, Érdemes Művész, magyar ötvös- és szobrászművész rendhagyó tárlatvezetésére december 29-én 16 órától a Tisztelt Németh Lajos Professzor! Az Antal-Lusztig-gyűjtemény 50 éves! kiállításon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 29. szombat, 16:00

A dizájn szemléletű formatervezői iskola egyik legnagyobb hazai alakja, a Munkácsy-díjas Péter Vladimir várja tárlatvezetésre az érdeklődőket az év egyik utolsó napján az Antal-Lusztig-gyűjtemény jubileumi kiállításán. Igazi szubjektív vezetésre számíthatnak a látogatók: Péter Vladimir személyes érintettsége vitathatatlan a kiállítás kapcsán. Vladimir édesanyja Anna Margit, a 20. századi magyar festészet egyik meghatározó szereplője. Első kiállítása férjével, a fiatalon tragikus körülmények között elhunyt Ámos Imrével közös tárlat volt. Az Ámos-hagyaték ugyancsak jelentős részét képezi a gyűjteménynek. Anna Margit meghatározó szerepet játszott mind Antal Péter, mind pedig a gyűjtemény életében és formálódásában, s a személyes kapcsolat a második házasságból született fiúval, Peter Vladimirrel is fennáll. Péter Vladimir maga is kiemelkedő művészutat járt be, a MOME Tárgyalkotás Tanszékének egyik alapítója és első tanszékvezetője. Érdemes művész, ötvösművész, aki egyedi ékszerei mellett sajátos hangulatú szobraival is jelentős hírnévre tett szert. A jubileumi tárlat kapcsán szinte magától értetődő, hogy a MODEM felkérte őt egy szubjektív, mesélős tárlatvezetésre.

 

A debreceni Antal−Lusztig-gyűjtemény tulajdonosa, Antal Péter 1968-ban szerezte meg az első festményt, melyet aztán az elmúlt 50 esztendőben több ezer kép, szobor, grafika, installáció, iparművészeti és régészeti tárgy követett. A kiállítás kurátora, Nagy T. Katalin a gyűjtemény anyagából válogatva mutatja be a látogatónak a magyar művészet egy-egy jelentős fejezetét, egy-egy kiemelkedő alkotóját.

 

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!