Jegyvásárlás


Program


Az Antal-Lusztig-gyűjtemény 50 éves! - Belépőjegy tárlatvezetéssel

Az Antal-Lusztig-gyűjtemény 50 éves! - Belépőjegy tárlatvezetéssel

Tisztelt Németh Lajos professzor! Az Antal-Lusztig-gyűjtemény 50 éves! címen jubileumi tárlat nyílik december 1-én a MODEM-ben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 16. szombat, 17:00

Tárlatvezetés a kiállításon:

 

 

E párbeszédes cím a kiállítás kettős koncepcióját hivatott kifejezni. A debreceni Antal−Lusztig-gyűjtemény tulajdonosa, Antal Péter 1968-ban szerezte meg az első festményt, melyet aztán az elmúlt 50 esztendőben több ezer kép, szobor, grafika, installáció, iparművészeti és régészeti tárgy követett. Ugyanebben az évben, 1968-ban jelent meg Németh Lajos művészettörténész Modern magyar művészet című könyve, melyhez hasonló elemző, értékelő és összefoglaló mű a XX. századi magyar művészetről, azóta sem született. A kiállítás kurátora, Nagy T. Katalin, e könyv mondatait idézve, a gyűjtemény anyagából válogatva mutatja be a látogatónak a magyar művészet egy-egy jelentős fejezetét, egy-egy kiemelkedő alkotóját.

 

Ajánlatunk


Számít-e a múzsa csókja, és egyáltalán mi az? Honnan és hogyan jön a zene, a szöveg, és minden, amit nem a „józan ész” hoz létre, de ami nélkül az életnek semmi értelme?

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!