Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadások



Avi Avital és a Mendelssohn Kamarazenekar

Műsor:
VIVALDI: D-dúr versenymű (eredetileg: lantverseny) RV 93
VIVALDI: C-dúr lantverseny RV 425
BACH: a-moll versenymű (eredetileg: hegedűverseny) BWV 1041
szünet
SOLLIMA: Prelude mandolin szólóra
TSINTSADZE: Hat miniatűr
ALDEMA: Chassidic Mood – 3., 4., 5 tétel

Közreműködik:
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
Művészeti vezető: KOVÁTS PÉTER

„Itt van egy olyan zenész, aki nem ismer határokat, csak a jóízlés határait és aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy meggyőzze a hallgatóságot, hogy kövesse őt bárhová." (Gramophone)

„Szenvedélyes, és robbanékonyan karizmatikus” (New York Times)

A világon elsőként Grammy-díjra jelölt mandolinművészt, az izraeli születésű Avi Avitalt mindig is az álmai vezérelték. Legfőbb vágya, hogy a Vivaldi idejében még a gitárnál is népszerűbb mandolint újra a koncertélet térképére varázsolja, máris teljesült, hiszen a legnagyobb fesztiválok – Verbier, Salzburgi Ünnepi Játékok, Tanglewood, Ravenna –, és a legrangosabb koncerttermek – Carnegie Hall, Tonhalle, Royal Albert Hall, Berlini Filharmónia – valódi szupersztárja.

Karizmatikus egyénisége, határokat feszegető virtuóz előadásmódja lenyűgözi a hallgatóságot és a zenésztársadalmat is. Több mint 90 új mű született az ő kezdeményezésére, melyből 15 zenekari kíséretes mandolinverseny. A Deutsche Grammophone exkluzív művészének repertoárján az eredeti mandolinművek mellett saját és mások átirataiban Bachtól a tangóig, Dvořáktól a balkán népzenéig a legkülönbözőbb stílusú kompozíciókat találjuk. Még Bach zongoraversenyei is különleges hangvételt
kapnak ezen az Avital számára kifejlesztett egyedi mandolinon előadva, bebizonyítva azt a közismert tényt, hogy Bach zenéje túlmutat a hangszerek szabta korlátokon.

A tízéves veszprémi Auer Fesztivál büszke, hogy Avi Avital korábbi óriási közönségsikerének helyszínére visszatérő vendégként újból ellátogat és ezúttal is a Mendelssohn Kamarazenekar szólistájaként lép fel.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!