Jegyvásárlás


Program


ARTmozi.galéria – Caravaggio árnyéka

ARTmozi.galéria – Caravaggio árnyéka

Michele Placido történelmi filmje Caravaggio életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a festőnek el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurense meggyilkolásának vádjával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 6. csütörtök, 18:00

ARTmozi.galéria
Caravaggio árnyéka
színes, olasz-francia történelmi filmdráma | 2022 | 120 perc

Rendezte: Michele Placido

Caravaggio (1571–1610) korának lázadó művésze volt, akinek élete és a hatalommal való küzdelme mozivászonra termett. A barokk festő hadban állt a konvenciókkal. Műveivel és szexuális szabadosságával megbotránkoztatta az akkori közvéleményt és a nagyhatalmú katolikus egyházat egyaránt. Caravaggio vallási tematikájú képein pátosz helyett a realizmus köszönt vissza, ráadásul előszeretettel hívta modellnek az utcák lenézett embereit, például csavargókat, tolvajokat és prostituáltakat, akiknek a jogaiért a hatalmasságokkal szemben is kiállt. 

Michele Placido történelmi filmje Caravaggio életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a festőnek el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurense meggyilkolásának vádjával. A művész a pápához fordul kegyelemért, aki elrendeli, hogy a vatikáni titkosszolgálat Árnyékként emlegetett nyomozója derítse fel, a botrányos életű alkotó megérdemli-e az amnesztiát. 

18 éven aluliak számára nem ajánlott!

> Időpont: 2024. június 6. (csütörtök) 18:00

> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával: 500 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

Forgalmazza: Mozinet Kft.

Ajánlatunk


2016-ban pályafutása első magyarországi koncertjét Veszprémben adta, most pedig 8 év után ismét visszatér a királynők városába Gregory Porter amerikai jazz-soul énekes, aki az elmúlt évtized egyik legnagyobb jazz világsztárja. Porter globális jelenség, azon kevés előadók egyike, aki képes arra, hogy zenéjével tömegekhez juttassa el a kortárs jazzt.

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

Ajánló


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Helyi érdekű zenés sóműsor az idei karneválszínházi előadásunk Vinnai András tollából és rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!