Jegyvásárlás


Program


ArtMargok – Kódfejtés a művészetben

ArtMargok – Kódfejtés a művészetben

Művészeti kódfejtés
Szentek ábrázolása a reneszánsz festményeken
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 26. hétfő, 19:30

BALÁZS DÓRA
az ARTmargók blog alapító szerkesztőjének vetített képes előadása

Miért és milyen jelképeket használt Bellini, Botticelli vagy Raffaello a szenteket ábrázoló festményeken? Kinek a jelképe az oroszlán, miért van mezítláb egy díszes ruhába öltözött püspök, és mi mindenre utalhat egy kézben tartott könyv? Milyen történetekhez kapcsolódtak ezek a szimbólumok? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, és mivel ma már többnyire ránézésre nem tudnánk megmondani, kit látunk a vallásos témájú alkotásokon, belebújunk a reneszánsz kori átlagember bőrébe, és megtanuljuk dekódolni a művészek által használt összetett jelképrendszert.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!