Jegyvásárlás


Program


ArtMan Est vol. 9. - Pure / Vetület

ArtMan Est vol. 9. - Pure / Vetület

Az ArtMan Egyesület legfrissebb alkotásait bemutató ArtMan vol.9 esten három különálló, ám időrendiségében mégis összefüggő darabot láthatnak a nézők. Az ArtMenők a kibontakozó jövőt, a Vetület a Tánceánia jelenét hozza, a Pure pedig felvállaltan szól a Tánceánia múltjáról.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 30. kedd, 19:00

Az estet megnyitó Artmenők az Egyesület legújabb, fiataloknak indított programja. A Trafó közösségi terében létrejövő performance-ukkal most először lépnek a nézők elé. Munkájukban az ArtMan és a Tánceánia hagyományait előhívva, azt megújítva dolgoznak.
Csoportvezetők: Mészöly Andrea, Jobbágy Bernadett
Asszisztensek: Tóth Károly, Dobay Júlia
Programvezető: Kopeczny Kata

Pure

A megszokottól eltérő testi-lelki működés miatt kényelmetlen, néha kínos vagy megoldhatatlannak tűnő helyzeteket kendőzetlen őszinteséggel fejtegetjük az eltávolodás adta kifáradástól a végtelen összegabalyodáson át a kapcsolódási képtelenségig. A végleteket felvető hiányok, akadályok, az alig megtölthető üresség tapasztalata a 22 éve heroikus erőfeszítésekkel működő Tánceánia Együttes súlyosan sérült tagjainak segítő környezetével, idősödő szülőkkel folytatott beszélgetésekből kerül színre. A vallomásokat is tartalmazó hangzó tér adja a fő mondanivalót, a látható színpadkép a gondolatok lekövetőjévé egyszerűsödik a legfinomabb rezdülésekkel, amire pőre testek képesek. A szembesülés fájdalma egy másik dimenziót nyit a kitartás hozta oldódás, kötődések folyamatában, egyénenként végtelen tágas történetet írva. Miközben a darab a Tánceánia Együttesről, mint jelenségről is kíván szólni, emléket állítunk három, az elmúlt évben elhunyt társunknak, akik a kezdetektől fogva velünk voltak.

Ötlet, rendező, koreográfus, korrepetitor, interjúkészítés: Bóta Ildikó
Előadók, interjúkészítés: Tóth Károly, Környei Kristóf
Zeneszerző, hangtechnikus: Kádár Mihály
Asszisztens: Kopeczny Kata
Beszélgetőpartnerek a Tánceánia Együttes beszédképes fogyatékos tagjai, szüleik, személyi segítőik.
Fény: Dézsi Kata

Vetület

Az előadás egy újabb állomása az együttes alkotói munkájának, amelyet a halmozottan sérült és az ép mozgású előadók közösen teremtett jelen pillanata formál. A darabot az együtt átélt emlékek, tapasztalatok, érzetek és képek töltik meg, miközben a jelenről mesél. Egymásra reflektálunk, egymás felületei vagyunk, a világra reflektálunk, a világ ránk vetül, ugyanannak a világnak más vetületeit éljük. A jelenetek egymásba fonódva, átúszva, vagy éppen a nyugalom csendjében születnek. Felvillanások és kibontakozás. Felépülő és elmúló pillanatok. Folytatás, újra-rendeződés, elengedés és kiegészülés, helykeresés a térben és a kapcsolatokban. Ebben a táncban minden mozdul, velünk, bennünk, körülöttünk.

Alkotó előadók: Barkó Tamás, Bóta Ildikó, Farkas Dorka, Dániel Attila, Gál Eszter, Kalácska Levente, Kálmán Ferenc, Környei Kristóf, Tóth Károly
Rendezés: Gál Eszter
Asszisztens: Farkas Dorka, Kálmán Ferenc
Zene: Rubik Ernő Zoltán
Fény: Dézsi Kata

Ajánlatunk


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!