Jegyvásárlás


Program


Anais Gaudemard - hárfa / RISING STARS

Anais Gaudemard - hárfa / RISING STARS

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) tagjaként a Müpa minden évben részt vesz a Rising Stars („Feltörekvő csillagok”) sorozat megrendezésében. A koncerteken ifjú művészek mutatkoznak be, és a programokon kortárs bemutatók is szerepelnek; az új művek megrendelője az ECHO.

 több

Anaïs Gaudemard előbb a Lyoni Konzervatórium hallgatója volt, majd a Lausanne-i Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait - mindkét intézményben a legnagyobb elismerést aratva teljesítményével. A francia hárfás 2012-ben első díjat nyert a nagy presztízsű Izraeli Hárfaversenyen, 2016-ban pedig második helyezést ért el az ARD (a Németországi Regionális Közszolgálati Műsorszórók Szövetsége) müncheni versenyén. Első lemezét akkor készítette, amikor 2015-ben elnyerte a gstaadi Festival de Sommets Musicaux Thierry Scherz-díját, amely egy CD elkészítésére biztosított lehetőséget. Anaïs Gaudemard az albumot Debussy, Boildieu és Ginastera műveinek szentelte. Eddigi pályafutása során olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Müncheni Kamarazenekar, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, az Izraeli Filharmonikus Zenekar, a baseli Collegium Musicum, a Hong Kong Sinfonietta és a Lausanne-i Kamarazenekar, olyan karmesterekkel együttműködve, mint Claudio Abbado, Leonard Slatkin, Kazushi Ono és Emmanuel Krivine.
A koncerten megszólaló kortárs művet, a huszonnyolc esztendős francia zeneszerzőnő, Camille Pépin alkotását a jelentős amerikai realista festő, Edward Hopper (1882-1967) egyik legismertebb műve, az Éjszakai baglyok (1942) inspirálta.

A Rising Stars-programba jelölte: Cité de la musique - Philharmonie de Paris & Calouste Gulbenkian Foundation Lisbon

Az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásával.

Műsor:

Rameau: e-moll szvit - V. Le Rappel des Oiseaux
Daquin: Pièces de clavecin III. - A kakukk
Renié: Legenda
Camille Pépin: Éjszakai baglyok - szólóhárfára, Edward Hopper képe nyomán (az ECHO felkérésére)
Hasselmans: Lidércek
Presle: Harmatos kert
Debussy: Holdfény
Smetana: Hazám - Moldva
Glinka: Pacsirta

Ajánló


A zenekar igazi laza, táncolható, saját bevallásuk szerint “zsivány pop”-ként aposztrofált zenét játszik,…

MALUMA a 2018 -as latin GRAMMY díjas énekese idén nyáron hazánkba látogat, hogy…