Jegyvásárlás


Program


Amatis Trio - hegedű, cselló, zongora / RISING STARS

Amatis Trio - hegedű, cselló, zongora / RISING STARS

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) tagjaként a Müpa minden évben részt vesz a Rising Stars („Feltörekvő csillagok”) sorozat megrendezésében. A koncerteken ifjú művészek mutatkoznak be, és a programokon kortárs bemutatók is szerepelnek; az új művek megrendelője az ECHO.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 24. szombat, 17:30

Az ECHO nemzetek feletti szervezet, alapgondolata a kölcsönös együttműködésben rejlő lehetőségek felismerése és kamatoztatása. Keresve sem találhatnánk erre szebb példát, mint az Amatis Trió, amely maga a nemzetköziség. Az együttest német hegedűs, brit csellista és holland/kínai zongoraművész alkotja. 2014-ben adták első koncertjeiket, s azonnal nagyon magas színvonalon dolgoztak, hiszen alig néhány héttel közös munkájuk kezdetét követően elnyerték az amszterdami Grachtenfestival közönségdíját. Ezután további versenyek következtek (Parkhouse Nemzetközi Verseny, Wigmore Hall; Joseph Joachim Verseny, Weimar; Holland Klasszikus Tehetség Verseny; BBC Új Művészgeneráció), melyeken az együttes rendre kimagaslóan szerepelt.
Mára az Amatis Trió az új európai kamaramuzsikus-nemzedék kiemelkedő képviselője, amely lelkes kritikákat kap európai, nagy-britanniai és ázsiai fellépései nyomán. A kortárs zenének is elkötelezett előadói, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy maguk is elismerést alapítottak „Holland Zongoratrió-kompozíciós Díj” elnevezéssel, hogy ily módon is ösztönözzék a zongoratrió műfajának további gyarapodását. A hangversenyükön magyarországi bemutatóként felhangzó új művet az 1981-ben született svéd zeneszerzőnő, Andrea Tarrodi komponálta.

A Rising Stars-programba jelölte: Festspielhaus Baden-Baden, Kölner Philharmonie, Konzerthaus Dortmund & Elbphilharmonie Hamburg

Az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásával.

Műsor:

Haydn: C-dúr zongoratrió, Hob. XV:27
Andrea Tarrodi: új mű (az ECHO felkérésére)
Mendelssohn: d-moll trió, op. 49

Amatis Trio:

hegedű: Lea Hausmann
cselló: Samuel Shepherd
zongora: Mengjie Han

Ajánlatunk


Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Bősze Ádám 2019 őszén indította el „Nagy zenészek, nagy szerelmek” című előadás-sorozatát, mely a világ leghíresebb zeneszerzőinek magánéletéről, esetenként izgalmas titkairól szólt. A sorozat most egy, a zenetörténeti bulvárhistóriák legviccesebb jeleneteit felölelő, exkluzív stand-up esttel fejeződik be, a szerző one-man show-jával.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!