Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadások
Álkulcs a zenéhez – a zenetörténet legnagyobb bűntényei
Bősze Ádám zenetörténész előadás-sorozata
A sorozatot 12 éven felülieknek ajánljuk!

„Ez a béke szigete!” – mondják azok, akik beülnek a Zeneakadémia nagytermébe egy koncertre, vagy éppen csak klasszikus zenét hallgatnak. Való igaz, a klasszikus zene és annak históriája nem hangos gyilkosságoktól, komolyabb bűnesetektől. Legalábbis első hallásra. Azonban hamar kiderül: ebben a művészeti ágban is emberek alkottak, olyanok, akik többször kerültek tragikus helyzetbe, mint ahogyan mi azt gondolnánk.

Az egyenként 70 perces, zenével és képekkel kísért előadásokon a következőkkel találkozhat az érdeklődő:

2023. március 13., hétfő 18.00
Hol áll a fejem? – Haydn koponyájának elrablása

Amikor Joseph Haydn elhunyt, testét szépen rendesen eltemették. A sírt azonban néhány nappal később valaki felforgatta, és ellopta belőle a zeneszerző fejét. A 19. század elején divattá vált frenológia egyik lelkes követője bízta meg a sírásót ezzel a nemesnek egyáltalán nem mondható feladattal. A frenológusok ugyanis összefüggést kerestek az emberi intelligencia és a koponya felépítése között. Haydn koponyája ideálisnak bizonyult a kutatásra, ezért „vándorolt” közel másfél évszázadon át egyik gyűjtőtől a másikig. A zenetörténet egyik legmorbidabb kalandját mutatja be Bősze Ádám az Eötvös10-ben.

2023. április 5., szerda 18.00
Szövetségben az ördöggel – Paganini börtönévei

Azt beszélték, Niccolò Paganini lepaktált az ördöggel. Szeretőjét megölte, hegedűjének húrjait annak beleiből sodorta. A börtönévek alatt pedig megismerte hangszerének rejtett titkait. Vajon mi igaz mindebből? Puszta legenda, vagy nem véletlen, hogy az egyház nem járult hozzá, hogy a hegedűst szentelt földbe temessék? Bősze Ádám következő előadásában a világ legnagyobb virtuózának sötét múltját és bűnös életét igyekszik bemutatni.

További előadás:
2023. május 10., szerda 18.00
Túladagolás – Puccini és az öngyilkos cselédlány

Fotó: Cseke Csilla

Ajánló


Főzzünk Fűszeres Eszterrel - Tésztabatyuk a nagyvilágból: Pelmenyi, tortellini, mantisi és uszka Amit megfőzünk, természetesen meg is esszük! Ne maradj…

Kepes Andrásnak - három házassággal, hat gyerekkel és unokákkal – elég komoly tapasztalatai vannak a párkapcsolat és a családi élet…

Egy hivatal napi működése, Kodály Zoltán műfaji újításai , improvizatív és kollektív zeneszerzői módszerek egy catwalk-koncert keretei között.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!