Jegyvásárlás


Program


„Aki kassainak született, fővárosi embernek született…” – Márai Kassája és Budapestje

„Aki kassainak született, fővárosi embernek született…” – Márai Kassája és Budapestje

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 29. hétfő, 19:00

„Aki kassainak született, fővárosi embernek született…” – Márai Kassája és Budapestje
Esőhelyszín: Rendezvényterem

Márai Sándor életművének két fővárosa Kassa, a szülővárosa és Budapest. Kassa sokszínűen jelenik meg életében: gyermekkora, a polgári-családi légkör, iskolái, első írói-újságírói próbálkozásai is idekötik, de a legtöbbször a város adta légkört említi legfontosabbnak. Budapest a maga világvárosi, ugyanakkor meghitt, hangulatos helyeivel, kávéházaival, kiskocsmáival, fürdőivel kiváló lehetőséget biztosított a polgári életformájához. Mindennek elvesztése törést jelentett pályáján.

Közreműködnek:
Mészáros Tibor történész
Hirtling István színművész
Tárkány-Kovács Bálint cimbalom

Esőhelyszín: Rendezvényterem

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!