Jegyvásárlás


Program


Ahogy a régiek járták - Mulatság somogyiakkal

Ahogy a régiek járták - Mulatság somogyiakkal

Mintha „Somogyország” vad erdeiben járnánk. Ezen az estén megelevenedik a pásztorság egy sajátos világa. Megismerhetjük a kanászok híres baltás táncát, láthatjuk szilaj mulatozását, hallhatjuk kedves hangszereik elfeledett hangját.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 18. szombat, 19:00

Feltárul Somogy másik arca is, a falvak, uradalmi puszták népének életébe is bepillantást nyerünk. Milyen az, mikor a földműves lakosság rendezte a maga „citerabálját”. Hogyan szórakoztatták magukat minden napos eszközeikkel, az üveggel, seprűvel, a cséppel.

Fellépők:

Táncosok:
Gerlecz Edit- Gerlecz László        
Szabó Zsolt- Kasza Krisztina
Czigány Tamás
Dr. Dányádi Bese
Kecskés Miklós
Karád Táncegyüttes táncosai

Zenészek:
Juhász Zoltán
Husi Gyula
Vavrinecz András és barátai

Ajánlatunk


A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti be 80. életévét.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

Ajánló


Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy…

Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!