Jegyvásárlás


Program


Adventi Nyugatozás - Várkert Irodalom

Adventi Nyugatozás - Várkert Irodalom

A legendás Nyugat folyóirat alkotói karácsonykor, más szemmel... Bemutatkoznak Ady Endre karácsonyi versei, a hozzájuk kapcsolódó előadást Térey János író, költő szerkeszti. Az est második részében Kosztolányi Dezső eddig nem ismert szövegei ismerhetik meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 17. hétfő, 19:00

 "Csöndesen lép a szobámba

S én köszöntöm: „Béke, béke.” (Ady Endre)
 
Az est első részében bemutatkoznak Ady Endre karácsonyi versei - összesen 14 van és kifejezetten személyesek, közhelykerülőek, Ady minden karácsonyi Nyugatba írt egyet. Hogy viszonyult Ady Endre az ünnephez, mi volt a saját hagyományrendszere, miképp változnak szövegei? Az Ady verseihez kapcsolódó előadást Térey János író, költő és Győrei Zsolt író, dramaturg szerkesztik.
Az est második részében Kosztolányi Dezső eddig nem ismert szövegei, emellett Kosztolányi Ádám írásai kerülnek középpontba. Mindannyian tudjuk, ki volt Kosztolányi Dezső. De vajon tudjuk, milyen volt Kosztolányi Dezső? Nemcsak a költő, az író, a műfordító, hanem a barát, a férj, az apa? Bemutatjuk a halhatatlanná lett költőt és a hétköznapi, esendő, halandó embert is. Bíró-Balogh Tamás beszélget, Szabó Kimmel Tamás olvassa Kosztolányi szövegeit. Privát Ady és Kosztolányi - egy eddig nem ismert kép a Nyugatos szerzőkről.
 
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna
Közreműködik:
TÉREY János író, költő, műfordító
GYŐREI Zsolt író, dramaturg
BÍRÓ-BALOGH Tamás irodalomtörténész
KASZÁS Gergő színművész
SZABÓ KIMMEL Tamás színművész

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!