Jegyvásárlás


Program


A tenger titkai - zenés irodalmi est - Aposztróf - Várkert Irodalom

A tenger titkai - zenés irodalmi est - Aposztróf - Várkert Irodalom

„A tenger. Az elem, ami legalább annyira veszély, mint otthon. Ez a megnyugtató benne: a konstans veszély, ami otthonos” - olvasható Márai Sándor Naplójában (Napló 1968–1975. 78.), míg Fodor Ákos így fogalmaz: „Szerelemről és / tengerről igazán csak / hallgatni tudok.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 21. szerda, 19:00

Mit jelent számunkra a tenger, a víz? Szabadságot vagy csöndet? Szemlélődést vagy küzdelmet? A nyár közeledtével, ezekhez a gondolathoz kapcsolódóan június 21-i, szezonzáró Várkert Irodalom esten az irodalmat, a zenét és az életünket inspiráló tenger és víz kerül fókuszba.

A zenés felolvasószínházban Wunderlich József és Bach Kata színművészek, valamint Kézdy Luca hegedűművész improvizációval átitatott előadásában elevenednek meg Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Márai Sándor, Weöres Sándor, Szabó Magda és más írók kultikus műveinek részletei. Velünk lesz Az öreg halász és a tenger, a Robinson Crusoe, Thomas Mann, Shakespeare és Camus több munkája is, de a magyar tenger, a Balaton megidézése sem maradhat el az este során.

A kapcsolódó beszélgetésben egy sportlegenda is vendégünk lesz: Rakonczay Gábor kétszeres Guinness világrekorder óceáni evezős, az amerikai Év kalandja díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa, hatszoros óceánátkelő extrém sportoló; számára a víz igazi otthon. Rakonczay rendszeresen teljesít több száz kilométeres ultrafutásokat, 29 nap alatt átkelt Grönlandon és egy 44 napos expedícióval elérte a Déli-sarkot. 3 könyv szerzője és a Várkert Irodalom esten a vízhez való kapcsolatáról, expedícióiról, küzdelmekről, kitartásról is mesél a közönségnek.

Tartsanak velünk ezen a sokszínű irodalmi esten, aminek ezúttal a helyszíne is különleges: a Budavári Palotanegyedben az eredeti tervek alapján újraépített, csodálatos Lovardában kerül sor az előadásra.

Közreműködik:

Wunderlich József színművész 

Bach Kata színművész 

Kézdy Luca hegedűművész 

Rakonczay Gábor sportoló

 

Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

 

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!