Jegyvásárlás


Program


A modern művészet kialakulása ( 1905-1945) - Gimesy Péter művészettörténész előadássorozata

A modern művészet kialakulása ( 1905-1945) - Gimesy Péter művészettörténész előadássorozata

Stíluskivonatok – a reneszánsztól a kortárs művészetig

Gimesy Péter művészettörténész, filozófus előadássorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 7. kedd, 18:30

A sorozat célja elsősorban az, hogy bemutassa az egymás után következő és egymásra épülő művészettörténeti stílusokat, ugyanakkor a stílusoktól eltérő különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet. Gimesy Péter a hagyományos művészettörténeti korszakok főbb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik, miközben bemutatja a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátterét.


A modern művészet kialakulása (1905-1945)

Az előadáson azt a kérdést szeretnénk tisztázni, hogy mi vezetett a művészetet teljesen átalakító és máig meghatározó absztrakciós fordulathoz a XIX/XX. század fordulóján. Az absztrakt mesterek nehezen fogadott és sokszor a mai napig is idegenkedéssel figyelt műveit ismét az előzmények segítségével próbálja érthetőbbé tenni az előadó. A posztimpresszionista előzmények – Gauguin, Van Gogh – és a Picassóhoz, Braque-hoz köthető kubista absztrakció bemutatása után az előadás kitér a dadaista antiművészet, a szürrealizmus és az új-klasszicizmus történetére is.

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!