Jegyvásárlás


Program


A modern kor  alapjai - a XIX. század művészete Gimesy Péter művészettörténész előadássorozata

A modern kor alapjai - a XIX. század művészete Gimesy Péter művészettörténész előadássorozata

A sorozat célja elsősorban az, hogy bemutassa az egymás után következő és egymásra épülő művészettörténeti stílusokat, ugyanakkor a stílusoktól eltérő különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 11. hétfő, 18:30

Stíluskivonatok – a reneszánsztól a kortárs művészetig
Gimesy Péter művészettörténész, filozófus előadássorozata

A sorozat célja elsősorban az, hogy bemutassa az egymás után következő és egymásra épülő művészettörténeti stílusokat, ugyanakkor a stílusoktól eltérő különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet. Gimesy Péter a hagyományos művészettörténeti korszakok főbb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik, miközben bemutatja a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátterét.

2019. március 11., hétfő 18.30

A modern kor alapjai – a XIX. század művészete

A reneszánszt követő újabb nagy paradigmaváltás a XIX. század elején zajlott le a művészetben. Az előadáson megismerhetjük a két nagy stílus, a klasszicizmus és a romantika párhuzamos történetét, valamint a nehezen vagy egyáltalán nem besorolható alkotók (Goya, Blake) különleges képi világát, és közvetlen hatásukat a később hivatalosan is modernnek nevezett XX. századi művészetre.

Ajánlatunk


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián-Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk A Pannon Várszínház előadása

Dr. Csernus Imre önálló estjén a rá jellemző profizmussal és lényeglátással döbbent rá gondolkodásmódunk fricskáira, és állít fel bennünket említett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!