Jegyvásárlás


Program


A modern kor  alapjai - a XIX. század művészete Gimesy Péter művészettörténész előadássorozata

A modern kor alapjai - a XIX. század művészete Gimesy Péter művészettörténész előadássorozata

A sorozat célja elsősorban az, hogy bemutassa az egymás után következő és egymásra épülő művészettörténeti stílusokat, ugyanakkor a stílusoktól eltérő különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 11. hétfő, 18:30

Stíluskivonatok – a reneszánsztól a kortárs művészetig
Gimesy Péter művészettörténész, filozófus előadássorozata

A sorozat célja elsősorban az, hogy bemutassa az egymás után következő és egymásra épülő művészettörténeti stílusokat, ugyanakkor a stílusoktól eltérő különleges, az adott korszakba nehezen besorolható „zárvány” életművekre is felhívja a figyelmet. Gimesy Péter a hagyományos művészettörténeti korszakok főbb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik, miközben bemutatja a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátterét.

2019. március 11., hétfő 18.30

A modern kor alapjai – a XIX. század művészete

A reneszánszt követő újabb nagy paradigmaváltás a XIX. század elején zajlott le a művészetben. Az előadáson megismerhetjük a két nagy stílus, a klasszicizmus és a romantika párhuzamos történetét, valamint a nehezen vagy egyáltalán nem besorolható alkotók (Goya, Blake) különleges képi világát, és közvetlen hatásukat a később hivatalosan is modernnek nevezett XX. századi művészetre.

Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!