Jegyvásárlás


Program


A megvilágosodottak (Les éblouis)

A megvilágosodottak (Les éblouis)

Camille szülei egy nap úgy határoznak, hogy családostul csatlakoznak egy katolikus közösséghez, amely az elesettek megsegítése mellett tett hitet. A 12 éves lány igyekszik tiszteletben tartani a felnőttek döntését, de egy idő után terhessé válik számára a sok lemondás, a színlelés és a túl szigorúan szabályozott élet.  több

A megvilágosodottak
Francia dráma, 2019, 99’
Rendezte: Sarah Suco
Szereplők:
Camille Cottin, Eric Caravaca
Francia nyelven, magyar felirattal

 

Camille szülei egy nap úgy határoznak, hogy családostul csatlakoznak egy katolikus közösséghez, amely az elesettek megsegítése mellett tett hitet. A 12 éves lány igyekszik tiszteletben tartani a felnőttek döntését, de egy idő után terhessé válik számára a sok lemondás, a színlelés és a túl szigorúan szabályozott élet. Úgy érzi, ki kell törnie onnan, de nemcsak magát menti, hanem nála fiatalabb testvéreit is.

 

Les éblouis
Drame, 2019, 99’
Pays de production : France
Réalisateur : Sarah Suco
A
vec Camille Cottin, Eric Caravaca
Langue: français, sous-titrés hongrois

 

Camille, 12 ans, passionnée de cirque, est l’aînée d’une famille nombreuse. Un jour, ses parents intègrent une communauté catholique basée sur le partage et la solidarité. Peu à peu, la jeune fille doit accepter un mode de vie qui remet en question ses envies, sa vie sociale, et ses propres tourments. Elle commence alors un combat pour se défaire de cette emprise, affirmer sa liberté et sauver ses frères et sœurs.