Jegyvásárlás


Program


A Magyar Táncművészeti Egyetem Gálaestje / BTF 2020

A Magyar Táncművészeti Egyetem Gálaestje / BTF 2020

A Magyar Táncművészeti Egyetem (egykoron: Állami Balettintézet) fennállásának 70. évfordulóját ünnepli. A gálaműsor első részében a balettművész szak végzős évfolyama – fiatalabb iskolatársaik közreműködésével – Balanchine Walpurgis-éj című művét adja elő, mely Magyarországon eddig még nem volt látható.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 7. kedd, 19:00

A Magyar Táncművészeti Egyetem Gálaestje / BTF 2020

A Magyar Táncművészeti Egyetem (egykoron: Állami Balettintézet) fennállásának 70. évfordulóját ünnepli. A gálaműsor első részében a balettművész szak végzős évfolyama – fiatalabb iskolatársaik közreműködésével – Balanchine Walpurgis-éj című művét adja elő, mely Magyarországon eddig még nem volt látható. A produkciót a New York-i székhelyű Balanchine Trust delegált balettmestere, Rebecca Metzger tanítja be, próbavezetője Volf Katalin Kossuth-díjas balerina, az egyetem művészeti vezetője.
A gálaest folytatásában professzionális táncművészképzéssel foglalkozó külföldi iskolák kamaradarabjait láthatja a közönség: Drezda, Isztambul, Ljubljana, Pozsony, Prága fiataljai lépnek színpadra. Sokfelől jönnek, mégis ugyanazon a nyelven, a tánc nyelvén beszélnek.
Az ünnepi programot a néptánc tagozat zárja. A végzős évfolyam ifjú művészei néptáncra alapuló, de korszerű táncszínházi stílust képviselő alkotók – például Appelshoffer János, Juhász Zsolt, Nemes Szilvia, Ónodi Béla – darabjaiból adnak ízelítőt.

Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Magyar Táncművészeti Egyetemmel közös programként, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy mit keresnek benne tündérek? Az előadás során erre is fény derül!

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!