Jegyvásárlás


Program


A magyar Alhambra
3

A magyar Alhambra

Színpompás. Fantasztikus. Lenyűgöző. Páratlan. Nem véletlenül nyerte el a rangos ICOMOS-díjat a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga helyreállítása 2020-ban: „az épület példa értékű restaurálásáért, centrális terének kulturális hasznosítását is lehetővé tévő megoldásáért”, szól a laudáció. (Az ICOMOS 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet, amelynek szerepe meghatározó a világ műemlékvédelmében.  több

A magyar Alhambra
Látogatás a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában
 
Színpompás. Fantasztikus. Lenyűgöző. Páratlan. Nem véletlenül nyerte el a rangos ICOMOS-díjat a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga helyreállítása 2020-ban: „az épület példa értékű restaurálásáért, centrális terének kulturális hasznosítását is lehetővé tévő megoldásáért”, szól a laudáció. (Az ICOMOS 1965-ben létrehozott civil szakmai szervezet, amelynek szerepe meghatározó a világ műemlékvédelmében.)
Biztosan hallottad már Otto Wagner nevét, ha máshol nem, egy bécsi adventi kiruccanáson tutira említette az idegenvezető. Tudtad, hogy ő (aki neves építész és a bécsi szecesszió vezetője lett) tervezte a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát? Pár napja megnyílt és látogatható ez a remekmű!
Barangoljunk együtt a Dohány utcai zsinagóga (még nem látogatható) érintésével a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógáig. Közben megismered az itt található negyed történetét, mikor és hogyan épültek fel a zsinagógák. A kb. egyórás barangolás után lehetőség lesz bemenni a gyönyörűen felújított és pár napra megnyílt zsinagógába.
Mit nézhetsz meg az úgynevezett Pre Opening Periodban (rendes/teljes nyitás előtti szakaszban)? A nyolcszög alakú 28 m belmagasságú kupolával rendelkező csodálatos zsinagóga tér, az első emeleti érdekfeszítő Otto Wagner-kiállítás és a harmadik emeleti hipermodern Politzer-kiállítás vár minden érdeklődőt!
Bent a zsinagógában egyelőre nincs idegenvezetés, de a kb. egy órás séta alatt megkapod az összes szükséges információt a benti nézelődéshez. Sőt, ha felmerül kérdés, utána emailen is kérdezhetsz.
 
Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegyen felül): belépőjegy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába:
felnőtt: 1500 Ft/fő
gyermek jegy (6-12 év között): 500 Ft/fő
családi jegy: 2000 Ft/jegy
Csoportos jegy vagy más kedvezmény jelenleg nincs.
Tourguide készülék bérleti díja 350 Ft/fő
Mindösszesen felnőttnek 1850 Ft/fő, gyermeknek 850 Ft/fő.
Találkozó 5-10 perccel kezdés előtt: Budapest, V. kerület Károly körút és Gerlóczy utca sarok
Térkép: https://goo.gl/maps/r6eLYVrzCmju1iUZ8
Barangolós ügyeleti telefonszám kizárólag egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
A barangolás vége a zsinagógában lesz.
A séta időtartama kb. 1 óra + bent a zsinagógában lehet maradni zárásig
Zsinagóga látogatási szabályok:
A látogatásra a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga látogatási feltételei érvényesek.
A zsinagóga templom, szent hely. FONTOS! Hölgyeknek fedett váll, férfiaknak fejfedő viselete kötelező a zsinagógában! Rövid szoknya, sortnadrág nem megengedett. Biztonsági ellenőrzés lesz belépéskor. Érdemes kis táskát hozni, csak a szükséges dolgokkal, nagy táskával előfordulhat, hogy nem engednek be. Kérjük, hogy fegyver, fegyvernek látszó tárgy, gáz- és egyéb önvédelmi spray, olló, kés, bicska, üvegből készült palack, bármilyen szúró- és vágóeszköz, robbanásra képes anyag NE legyen nálad.
Fontos! Kérjük, hogy a látogatási szabályokat, tiltott tárgyak listáját mindenképp ismertesd meg a Veled együtt érkezőkkel. Aki nem tartja be a szabályokat, nem léphet be a zsinagóga területére. Tiltott tárgy birtoklása rendőri intézkedést vonhat maga után. Ha egy résztvevő nem tud belépni a zsinagógába saját hibájából, vagy aki megtagadja a biztonsági ellenőrzést, nem léphet be a zsinagóga területére, a részvételi díj elvész, nem jár vissza.
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem:
https://drive.google.com/.../17E9qWU9Yf9q0ROudqk4.../view...
ÁSZF:
https://drive.google.com/.../1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO.../view...
Kérjük, hogy légy szíves olvasd el!
Egyéb tudnivalók:
Programjaink füstmentesek, kérünk, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönjük! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartjuk!
A barangolást rossz idő esetén is megtartjuk.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudunk neked biztosítani a készülékhez.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérjük minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.
Sok szeretettel várunk a barangoláson!

Ajánló


Ajánlott életkor: 3+ Óvodásoknak szóló előadás

A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos.

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P.…