Jegyvásárlás


Program


A la MAO | MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

A la MAO | MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 24. szerda, 20:00

A la MAO
MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

Közreműködik:
Borbély Mihály - fúvós hangszerek
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Akár a bop, akár a népzene, akár a blues a kiindulópontja a Modern Art Orchestra darabjainak, a végén mindig ugyanoda érkeznek: rá lehet ismerni a zenekar saját hangjára a különböző stílusokban. A MAO számára a műfaji nyitottság és a különleges hangszerösszeállítás olyan alap, ami már a névadással elkezdődött a 18 évvel ezelőtti indulás idején. Azóta kicsiszolták a csak rájuk jellemző nagyzenekari hangzást koncertek százain, lemezek tucatjain és rengeteg ősbemutatón. Ezek keresztmetszete szólal most meg a tavaszi bérlet koncertjein, amely nem egy-egy szerzőre koncentrál, hanem egy stílusideál, egy jazzhagyomány ihlető erejére. Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

Lehet persze amellett érvelni, hogy a jazz eleve népzenei gyökerekből sarjadt ki már több mint száz évvel ezelőtt is, de mint mindig nyitott zenei megközelítés, mindig újra és újra táplálta erejét a népzenei anyag elsajátítása. Igaz ez a MAO repertoárjára is, amely többszörösen merített a Kárpát-medencei népek kulturális örökségéből. Először is közvetlenül, ezen túl pedig a népzenei anyagot élték meg újra akkor is, amikor Bartók, Kodály, Ligeti és más szerzők népdalfeldolgozásokra épülő darabjait adták elő a maguk módján. Az este kiemelt szólistája és ősbemutatójának zeneszerzője Borbély Mihály, a Kossuth-díjat a Vujicsics együttesben kiérdemelt muzsikus, a jazz fafúvósok tanára a Zeneakadémián, izgalmas etno-jazz zenekarok vezetője. Új darabja mellett a sorozat koncepciójának megfelelően a közönség keresztmetszetet kaphat a MAO óriási repertoárjának abból a széles sávjából, amelynek mélyén a népdal mint inspiráció rejlik, például Cseke Gábor zongorista és a zenekar állandó szerzőinek munkáiból.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban.

Ajánló


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!