Jegyvásárlás


Program


A kinematográfus

A kinematográfus

Egyszeri vetítési alkalom.
A filmet követő beszélgetés vendégei: Bollók Csaba rendező és Medvigy Gábor operatőr

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 31. péntek, 18:00

A kinematográfus
magyar dokumentumfilm, 101 perc, 2022
magyar nyelven, angol felirattal

Rendező: Bollók Csaba
Operatőr: Medvigy Gábor

Formabontó, hiánypótló emlékfilm Tóth János (1930-2019) operatőr-rendezőről, a magyar film legendás alakjáról. Ő állt a kamera mögött egyebek mellett Makk Károly Szerelem és Macskajáték című filmjeinek forgatásán, ő volt Huszárik Zoltán Elégia című legendás rövidfilmjének operatőre és a Szindbád társforgatókönyvírója is.  A 2019-ben elhunyt Kossuth-díjas alkotó, a Nemzet Művésze életművét leginkább Zalán Vince kifejezésével, a „Kinematográfus” szóval lehetne leírni. Megvigy Gábor és Bollók Csaba filmje a „fény poétájának” kivételes személyiségét, az életmű legfontosabb állomásait idézi meg, sok archív, felújított filmanyaggal.

Forgalmazó: Juno 11 Distribution

„Minden nemzet úgy fecséreli el a saját tehetségeit (is), ahogy akarja, halljuk a narrátor, Molnár Piroska hangján, hiszen az 1930-ban született Tóth János a nyolcvanas évek végén, 58 évesen készített utoljára filmet, amikor még bőven lett volna benne alkotóerő. (Sümegi Noémi/Index)

A filmről szóló teljes cikk itt olvasható>>>

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!