Jegyvásárlás


Program


A képzelet dalai - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXVII.
2

A képzelet dalai - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXVII.

Indiai legnépszerűbb klasszikus műfajának neve: Khyal, ami annyit jelent: képzelet, ami a vokális és hangszeres zene összekötésére, mint a zene legfelsőbb fokára utal. Az indiai klasszikus zene úgy kortárs, hogy közben tradicionális is. Miközben az alapelvei változatlanok, India hangszeres és a vokális zenéje is folyamatosan fejlődik és alakul az idők kihívásának megfelelően.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 23. szombat, 19:15

A képzelet dalai - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXVII.

Indiai legnépszerűbb klasszikus műfajának neve: Khyal, ami annyit jelent: képzelet, ami a vokális és hangszeres zene összekötésére, mint a zene legfelsőbb fokára utal. Az indiai klasszikus zene úgy kortárs, hogy közben tradicionális is. Miközben az alapelvei változatlanok, India hangszeres és a vokális zenéje is folyamatosan fejlődik és alakul az idők kihívásának megfelelően. Abhisek Lahiri megpróbálja a Sarod-dal megtalálni a kapcsolatot az énekelt zene és hangszer között, azaz dalra fakasztja a hangszere húrjait.

Abhisek Lahiri - Sarod
Partha Sarathi Mukherjee – Tabla

Abhisek Lahiri

Abhisek 11 éves korában adta első koncertjét. 1997-ben Pandit Hariprasad Chaurasia meghívására játszott a Saath Saath Fesztiválon. Még ugyanebben az évben meghívást kapott Hollandiába, a World Kinder Fesziválra, ahol csodagyereknek kiáltották ki.

Különlegesen költői játékstílusával Abhisek Lahiri egyike a legfiatalabb zenészeknek, akik az indiai klasszikus zenei rádió fődíját megnyerték. Édesapja és mestere Pandit Alok Lahiri (Maihar Gharana) mellett más Sarod iskolák játéka is nagy hatással volt rá. A hagyományos oktatási rendszerben több iskola nagymestere is tanítványául fogadta, ami nagyon ritka megtiszteltetés Indiában.

Partha Sarathi Mukherjee

A Benaras Gharana nagymesterének, Padmabhusan Pandit Samta Prasad tanítványa. Édesapja, Late Pandit Ashok Kumar Mukherjee maga is Samta Prasad tanítványa volt. Jelenleg Pandit Swapan Chaudhuri , a Lucknow Gharana doyenjének irányítása alatt tanul tovább.

Sokat dolgozott Ross Daly (Görögország) zeneszerzővel. 2004-ben játszott az Athéni Olimpia megnyitóján. Fúziós zenei projektekben olyan nagyszerű muzsikusokkal játszott, mint Eduardo Niebla (flamenco, Spanyolország), Achim Tang (nagybőgő, Ausztria), Giorgio Serci (jazz gitár,Olaszország), Ronny Barrac (ütőhangszeres, Libanon) és Deepak Ram (zeneszerző, USA).

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!