Jegyvásárlás


Program


A húsvét a művészetben - művészeti filmvetítés

A húsvét a művészetben - művészeti filmvetítés

Látványos film az emberiség történelmének egyik legkiemelkedőbb eseményéről, Jézus Krisztus kereszthaláláról és feltámadásáról. 

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 23. szombat, 18:00

A valaha létrejött legnagyszerűbb képzőművészeti alkotásokat bemutató dokumentumfilm, amelyet a műkincsek kiállítási helyén, a múzeumokban és galáriákban forgattak.Caravaggio, Leonardo, Raffaello, El Greco és Dalí megkerülhetetlen munkáit állítja a középpontba. „Aki érdeklődik a képzőművészet vagy a vizuális kultúra iránt, annak mindenekelőtt ismernie kell a kereszténység alapjait.”  Rachel Campbell-Johnston, The Times

Krisztus halála és feltámadása a nyugati civilizáció egyik megkerülhetetlen toposza volt az elmúlt 2000 évben. Egyszersmind talán minden idők legjelntősebb történelmi ténye is, melyet hitelesen közvetítenek az evangéliumok, és megkapóan ábrázolnak különböző korok nyugati mesterei. 

Akármilyen stílusban születtek is ezen képzőművészeti műremekek, bármilyen felfogásúak is – győzedelmesként vagy kitaszítottként értelmezik-e Krisztust, éteri vagy kézzelfogható módon ábrázolják-e a körülményeket –, egyben közösek: mind ugyanarra a kritikus mozzanatra koncentrálnak.

Ez a szemet gyönyörködtető dokumentumfilm a húsvét ünnepkörét járja körbe, azt vizsgálja, hogyan jelenik meg az ó-, kora kereszténységtől kezdve napjaink reform kereszténységéig a képzőművészetben.

A Jeruzsálemben, az USA-ban és Európa-szerte felvett képkockák segítségével azt térképezi fel a rendező, milyen különböző módokon ábrázolták Krisztus passiótörténetét többszáz éven keresztül. Nekünk, akik e filmet és így a műalkotásokat szemléljük, mindez közös történetünk: kultúrkörünk alapja. 

Angol képzőművészeti film, 85 perc, 2020

Angol nyelven, magyar felirattal ,2K, DCP, ARt filmnek besorolva

Rendező: Phil Grabsky

Korhatár: 12

Forgalmazó: Pannonai Entertainment

 

Bemutató: 2022.04.21

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!