Jegyvásárlás


Program


A botanikai illusztráció múltja és jelene - Mi a botanikai illusztráció?

A botanikai illusztráció múltja és jelene - Mi a botanikai illusztráció?

A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti. Ezeknek az illusztrációknak az aranykora 1750 és 1870 közé tehető, amikor egy görög botanikus, Pedanius Dioscorides elkészített, illetve illusztrált egy könyvet: a De Materia Medica-t. Ez a könyv segített akkoriban a növényfajok gyógyászati célú azonosításában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 24. kedd, 17:00

Később a botanikai illusztrátor szakma egy külön művészeti ággá nőtte ki magát, és egy igazán tiszteletben tartott hivatás lett. Az előadásokon érdekes történeteket ismerhetnek meg az érdeklődők az ókortól napjainkig fellelhető egyes növények és virágok szimbolikájáról, orvosi és gyógyításban betöltött szerepéről. Ezen az estén arról esik szó, hogy mi lehetett a 15. századi rejtélyes Voynich-kézirat tartalma és feltételezett alkotóinak a célja? Tényleg apácák rajzolták vagy esetleg Leonardo da Vinci korai műve volt? Középkori gyógyszerkönyv vagy alkimista kézirat lehetett?

Később, a 18. században számos előrelépés történt a könyvek, kiadványok nyomtatási folyamataiban, így a színek és a rajzok részletei még pontosabbak lettek a papíron. A botanikai kiadványok iránti érdeklődés növekedni kezdett, amelynek köszönhetően a botanikai illusztrátor szakma egyre jobban elterjedt.

 

Közreműködik:

Vészabó Noémi

Leonardo da Vinci-díjas festőművész-író, a Magyar Írók Egyesületének tagja, Zsigmond Márta-Médiadíjas szerkesztő-műsorvezető, a MANK Magyar Alkotóművész Egyesület tagja

Az előadást követően várjuk a kapcsolódó, Rajzműhely a palotában című workshopra is, amelyen kombinált jeggyel kedvezményesen tud részt venni.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!