Jegyvásárlás


Program


6. Hermine Pack és Mohl Gergely

6. Hermine Pack és Mohl Gergely

Romantikus-est
Savaria Szimfonikus Zenekar

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 8. péntek, 19:00

Mendelssohn: Hebridák-nyitány
Dvořák: h-moll csellóverseny (Op. 104.)
Schumann: Rajnai szimfónia

Közreműködik: Mérei Tamás – gordonka

Vezényel: Hermine Pack

Nyitány, versenymű és szimfónia követi egymást a romantikus kompozíciókból összeállított programon. A karmesteri pulpituson ezúttal Hermine Pack-ot köszönthetjük, aki visszatérő vendég, már nem első alkalommal működik együtt a Savaria Szimfonikusokkal. A sokoldalú karmester Graz-ban végezte zenei tanulmányait; a hangszerjáték és a vezénylés mellett néprajzzal, zenetudománnyal is foglalkozott. 2003 óta maga is a Graz-i Zeneművészeti Egyetem tanára.
Felix Mendelssohn (1809–1847) európai tanulmányútjai során többször megfordult Angliában és Skóciában is. A Hebridák szigetcsoport nevét viselő programnyitány alapgondolata egy 1829-es skóciai hajóút alkalmával született meg, a kompozíció befejezésére azonban csupán majd’ egy évvel később, Itáliában kerülhetett sor. Szintén a látványból merített inspirációt Robert Schumann (1810–1856) 1850 szeptemberében, amikor a kölni dóm lenyűgöző monumentalitásának hatására felvázolta 3. (Rajnai) szimfóniáját (op. 97). A szimfónia teljes zenei anyagának megkomponálása és a mű végleges formájának kialakítása a katedrális második megtekintéséhez kötődik – legalábbis Schumann közeli ismerőse és zenész-kollégája, Wilhelm Joseph von Wasielewski beszámolója ezt hangoztatja. Antonín Dvořák (1841–1904) h-moll csellóversenye a csellisták művészi kvalitásának igazi mérföldköve: az előadó technikai és zenei felkészültségének egyaránt látványos demonstrálására ad alkalmat. Ezen az estén a mű szólistája Mérei Tamás lesz.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!