Jegyvásárlás


Program


6. Hermine Pack és Mohl Gergely

6. Hermine Pack és Mohl Gergely

Romantikus-est
Savaria Szimfonikus Zenekar

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 8. péntek, 19:00

Mendelssohn: Hebridák-nyitány
Dvořák: h-moll csellóverseny (Op. 104.)
Schumann: Rajnai szimfónia

Közreműködik: Mérei Tamás – gordonka

Vezényel: Hermine Pack

Nyitány, versenymű és szimfónia követi egymást a romantikus kompozíciókból összeállított programon. A karmesteri pulpituson ezúttal Hermine Pack-ot köszönthetjük, aki visszatérő vendég, már nem első alkalommal működik együtt a Savaria Szimfonikusokkal. A sokoldalú karmester Graz-ban végezte zenei tanulmányait; a hangszerjáték és a vezénylés mellett néprajzzal, zenetudománnyal is foglalkozott. 2003 óta maga is a Graz-i Zeneművészeti Egyetem tanára.
Felix Mendelssohn (1809–1847) európai tanulmányútjai során többször megfordult Angliában és Skóciában is. A Hebridák szigetcsoport nevét viselő programnyitány alapgondolata egy 1829-es skóciai hajóút alkalmával született meg, a kompozíció befejezésére azonban csupán majd’ egy évvel később, Itáliában kerülhetett sor. Szintén a látványból merített inspirációt Robert Schumann (1810–1856) 1850 szeptemberében, amikor a kölni dóm lenyűgöző monumentalitásának hatására felvázolta 3. (Rajnai) szimfóniáját (op. 97). A szimfónia teljes zenei anyagának megkomponálása és a mű végleges formájának kialakítása a katedrális második megtekintéséhez kötődik – legalábbis Schumann közeli ismerőse és zenész-kollégája, Wilhelm Joseph von Wasielewski beszámolója ezt hangoztatja. Antonín Dvořák (1841–1904) h-moll csellóversenye a csellisták művészi kvalitásának igazi mérföldköve: az előadó technikai és zenei felkészültségének egyaránt látványos demonstrálására ad alkalmat. Ezen az estén a mű szólistája Mérei Tamás lesz.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!