Jegyvásárlás


Program


4. 30+ |Kísérleti művészetpedagógiai projekt

4. 30+ |Kísérleti művészetpedagógiai projekt

A MODEM 2019-ben indított kísérleti művészetpedagógiai projektje idén októberben a végéhez ér. Ennek záróakkordjaként 2022. október 24. és 2023. február 12. között látható az a tárlat, amelyen a rendszerváltás óta eltelt 30 év magyar kortárs művészeti világát mutatják meg különleges módon.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Három évtized magyar képzőművészete középiskolások szemén keresztül

A 2019-ben indított projekt célja az volt, hogy elsősorban középiskolásokat ismertesse meg az elmúlt három évtized magyar képzőművészetével. A kurátorok az 1989 és 2020 közötti időszak minden évéből kiválasztottak egy-egy hazai művésztől egy-egy műalkotást, melyekről a korszakkal foglalkozó művészettörténészek és elméleti szakemberek – egy múzeumpedagógusokkal és középiskolai tanárokkal közösen kialakított szempontrendszer figyelembevételével – átfogó elemzéseket írtak.  A műveket a MODEM egy-két hónapra kiállította – minden tárlathoz a szövegekre épülő múzeumpedagógiai gyakorlatok tartoztak.

A koronavírus miatt 2020 tavaszától online foglalkozások is kezdődtek, s ezzel a projekt megnyílt az ország más területein élő középiskolások, egyetemisták, sőt felnőttek előtt is. 2020 decemberében az online foglalkozásokkal a MODEM elnyerte a Ludwig Múzeum Arttransfer díját.

A projekt 2022 októberében egy összefoglaló kiállítással zárul, az ehhez készülő kiadvány az elemzéseket, valamint a művekhez készült feladatokat is magába foglalja.

Kurátorok: Don Tamás, Mélyi József, Szabics Ágnes

 

Kiállító művészek:
Albert Ádám, Antal Balázs & Hatházi László és Fodor Zoltán, Benczúr Emese, Birkás Ákos, Borsos Lőrinc, Bukta Imre, Chilf Mária, Csákány István, Csörgő Attila, Eperjesi Ágnes, Esterházy Marcell, Fabricius Anna, Fátyol Viola, Gerhes Gábor, Gémes Péter, Gőbölyös Luca, Imre Mariann, Jovánovics György, Kicsiny Balázs, KissPál Szabolcs, Kis Varsó, Kocsi Olga, Lakner Antal, Nemes Csaba, Németh Hajnal, Németh Ilona, Pauer Gyula, Société Réaliste, Szabó Dezső, Szilágyi Lenke, Trapp Dominika, Várnai Gyula

A kiállítás teljes nyitvatartása alatt a szervezők várják iskolás csoportok és magánszemélyek jelentkezését múzeum pedagógiai foglalkozásokra.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

zenés átirat két részben

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!