Jegyvásárlás


Program


3. Óbudai Danubia Zenekar

3. Óbudai Danubia Zenekar

Az Óbudai Danubia Zenekar hangversenye
 több

C. Debussy: Előjáték az „Egy faun délutánjá”-hoz
I. Sztravinszkij: Orpheus – balett
J. Sibelius: Négy legenda

Vezényel: Hámori Máté

Egy közismert repertoárdarab és két ritkábban bemutatott kompozíció koktélja – ez a Danubia Zenekar műsorának receptje. Debussy műve, melyet Mallarmé verse ihletett, talán az egyik legismertebb impresszionista zenei alkotás. A színek és hangulatok kifinomult érzékenységgel történő ábrázolása, ami Debussy stílusának egyik legfőbb jellemzője, a mai napig különleges élményt nyújt a hallgatóság számára.
Sztravinszkij Orpheus címűbalettjét George Balanchine orosz származású koreográfus felkérésére írta. A mitológiai témájú műzenei anyagában felfedezhető az első neves operaszerző, Monteverdi, valamint a legnagyobb barokk mester, Bach hatása is, a jellegzetes Sztranvinszkijre jellemzőhangszerelési és ritmikai elemek mellett.

Sibelius a finn zeneirodalom legnevesebb képviselője. Finlandia címűszimfonikus költeménye Finnország második himnuszának is tekinthető, d-moll hegedűversenye is gyakran hallható a világ különbözőhangversenytermeiben. A „Négy legenda”, amely Lemminkäinen-szvit néven is ismert, eredetileg operai alapanyagnak szánt szvit, ami sokszínű-en mutatja be a finn hősköltemény, a Kalevala egyik kedvelt alakját, Lemminkäinent. A szvitből a 2. tétel, „A tuonelai hattyú” vált igazán népszerűvé.

Ajánló


Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész…

Röpke fél éves szünet után Bödőcs visszatér, és folytatja, amit abba sem hagyott.…