Jegyvásárlás


Program


3 dráma – a Színház és Film Intézet vizsgaelőadása

3 dráma – a Színház és Film Intézet vizsgaelőadása

Osztályvezető rendezőtanár: SOMOGYI SZILÁRD

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 17. hétfő, 15:00

Michel de GHELDERODE
Escorial

Az Escorial című modern királydráma egy sosemvolt középkorban játszódik, amely ködös, démonokkal teli. A történet a két főszereplő, a király és az udvari bolond közti rendkívül bonyolult kapcsolatról szól. A hatalmas palota magányában a királyné haldoklik, a két férfi pedig rangját félredobva barátságuk krízishelyzetével szembesül. Mindez a gyász súlya alatt zajlik. A Bosch-i képek lenyomatát képezik annak, ami a mindenkiben létező eszményit elnyomhatja

SZEREPOSZTÁS
A Király ”?” SZÉNI ANDRÁS
Folial ”?” KASSAY MIKLÓS

Osztályvezető rendezőtanár: SOMOGYI SZILÁRD


SZÉP ERNŐ: KÁVÉCSARNOK

„Tisztelt úr! Én nem akarok itten feltűnőséget csinálni és rendőrt hívni, hogy botrány legyen, mert énnálam még sosem volt feltűnőség és én  kényes vagyok az üzletem jó hírnevére, és egyáltalán mindenben kerülni szoktam a  eltűnőséget. (…) Én egy úrinő vagyok.”
A Kávécsarnok két főszereplője Fanny, a jobb napokat megélt, melegszívű tulajdonos és a kávéház vendége, Alajos, a falánk agglegény. Félszeg párbeszédükből bomlik ki régen bujkáló vonzalmuk.
Szép Ernő (Huszt, 1884. június 30. – Budapest, 1953. oktber 2.): költő, író. A Nyugatnak indulásától munkatársa, Ady Endre, Molnár Ferenc jó barátja.

Szereplők:
Fanny BANGA KATA JOZEFINA
Alajos TAPASZTÓ NÁNDOR
Rozi ZSÁKAI LAURA

Osztályvezető rendezőtanár: SOMOGYI SZILÁRD


Sławomir Mrožek
A NYÍLT TENGEREN

A darab olyan problémákra hívja fel a figyelmünket, amelyek mellett a hétköznapokban talán elsiklanánk, hiszen már annyira belefásultunk a napi problémákba, az állandó rohanásba. A mrozek-i mikrotársadalomban, ezúttal három hajótörött groteszk-költői játékán keresztül ismerjük meg a modern kor égető konfliktusait, létkérdéseit.
"A nagy hal megeszi a kis halakat" alapprobléma köré fölépített rendkívül összetett írás, rengeteg humorral, iróniával van átitatva, kerülve a nyílt filozofálgatás veszélyeit. A folyamatos, több rétegű asszociációk, színház - és irodalomtörténeti személyekre, művekre megalkotja a darab belső, jelenkori mitológiáját. A mű világa a végletes kiszámítottság, és az elrugaszkodott fantasztikum közt húzódik. A három főszereplő körbejárja az alapprobléma minden aspektusát, lejátsszák az összes lehetséges játszmát, de végül nem változik semmi, megmarad az előre kódolt értelmetlen variáns: a zsarnokság megint győzedelmeskedik.

A JÁTÉK MESTERE SZÉNI ANDRÁS
KŐVÉR ZSÁKAI LAURA
KÖZÉPSŐ IVANCSÓ VIKTÓRIA
KICSI BANGA KATA JOZEFINA

Osztályvezető rendezőtanár: SOMOGYI SZILÁRD

Ajánlatunk


Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról, melyet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!