Jegyvásárlás


Program


Aktuális előadásokHol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, az Óperenciás-tengeren innét, volt egyszer egy király. Szörnyű hatalmas volt ez a király, féltek a népek tőle, ha messziről látták, reszkettek tőle, mint a nyárfalevél. Ha ez a király egyet tüsszentett, kengyelfutók s lovas legények vitték hírét az egész országban, s aki nem mondta: „Adj’ isten egészségére!”, halál fia volt. Nem is akadt az egész országban, csak egy ember, ki nem mondta, hogy adj’ isten egészségére. Ez a csillagszemű juhász volt.

Így kezdődik egyik leggyönyörűbb magyar népmesénk. És hogy milyen próbatételeken kell keresztül mennie, mennyi fortélyra és ügyességre lesz szüksége juhászunknak, akinek csillagszeme van, ez a rövid kis ismertető nem is lenne képes felsorolni. És talán nem is szeretné azt a sok izgalmas dolgot elárulni, mert akkor a kedves gyerek közönségünk nem jön el az előadásunkra, mert már mindent unásig ismer belőle. De annyit mégis elmondhatunk, hogy a zene erejével megmenti a saját életét; nem lehet Őt semmi földi gazdagsággal megvenni; és ami hősünk számára a legfontosabb- az az állhatatosság. Igazi főhős a mi Csillagszemünk. Az ő története példaadó, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt követendő magatartás lehet.

Szálinger Balázs színpadi adaptációja izgalmas szituációkban bővelkedik, és sokkal nagyobb szerepet ad karaktereinek, mint az eredeti népmesében olvasható. A vagány királylány, a hatalmas medve és a sok-sok más állat teszi lebilincselővé történetünket, amit egy népzenei körítés tesz felejthetetlenné.


szereplők:

BOCSKAI VIRÁG (egyetemi hallgató)
ERDÉLYI GÁBOR (T. Pataki Emlékgyűrűs és Zenthe-díjas)
FARKAS ZOLTÁN (Zenthe-díjas)
HÁZI ANITA
HEGE VERONIKA (egyetemi hallgató)
KECSKÉS ALEXISZ (egyetemi hallgató)
MÓCZÁR BENCE (egyetemi hallgató)
SIMON KATA

 

alkotók:

rendező | Baksa Imre
rendezőasszisztens | Kántor Zoltán
dramaturg | Deés Enikő

Ajánló


BERTOLT BRECHT: A SZECSUÁNI JÓ EMBER Példázat Nemes Nagy Ágnes, Térey János és Kovács Krisztina fordításainak felhasználásával

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…