Jegyvásárlás


Program


20/21 A nagymama zfb

20/21 A nagymama zfb

E kedves vígjáték, egy négy szálon futó szerelmi történet rendkívüli szereplehetőségeket kínál fiatal, s idősebb művészek számára egyaránt.

Csiky Gergely a XIX. század utolsó harmadának legjelentősebb magyar drámaírója. Az ő sikerei adtak bátorságot fiatal íróknak, hogy a korabeli társadalmat vigyék színpadra, de bátorságot adtak az igazgatóknak is, hogy velük szerencsét próbáljanak, és igen sok tekintetben hozzájárultak ahhoz, hogy a közönségnek a magyar daraboktól való idegenkedését megszüntessék.

A régi színházi világban, ha egy direktor biztos, garantált kassza- és közönségsikert akart elérni, akkor műsorra tűzteANagymamát. E kedves vígjáték manapság is időről-időre feltűnik budapesti és vidéki színházak repertoárjában, hiszen a négy szálon futó szerelmi történet rendkívüli szereplehetőségeket kínál fiatal, s idősebb művészek számára egyaránt.

Csiky bravúros meseszövése elismerésre méltó. A bájos történet a kibontakozásig, a boldog befejezésig számtalan kacagtató félreértést, megható fordulatot, bonyodalmat tartogat. Hogy végül sikerül-e kibogoznia a nagymamának a múltból gyökerező, bo- nyolult szálakat, s hogy végül ki kivel lesz boldog, erről mesél a darab.

 

A Gárdonyi Géza Színház és a Zenthe Ferenc Színház közös produkciója

 

 Szereplők

Saárossy King (Jászai Mari-díjas)

Balogh András

Dér Gabi

Kelemen Csaba

Nagy Szilvia

Vókó János

Babócsai Réka

Csathó Norbert

Dimanopulu Afrodité

Nagy Barbara

Török Tamás

 

Alkotók:

rendező | Blaskó Balázs (Jászai Mari-díjas)

díszlettervező | Székely László (Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész, a Nemzet Művésze)

jelmeztervező | Bodnár Enikő

rendezőasszisztens | Hódosi Ildikó

súgó | Szecskó Andrea

ügyelő | Blaskó-Saárossy Zsófia

Ajánló