Jegyvásárlás


Program


15. Román Filmhét - La Civil

15. Román Filmhét - La Civil

belga-román-mexikói játékfilm, 140 perc, 2021
spanyol nyelven, magyar és angol felirattal

Rendező: Teodora Ana Mihai

Egy mexikói édesanya, Cielo elindul, hogy megkeresse lányát, akit a helyi drogkartell tagjai raboltak el. Mivel a hatóságoktól nem sok segítséget kap, Cielo háziasszonyból hamarosan a bosszú aktivistájává válik. A történet, amely az erőszak véget nem érő spiráljáról beszél, valós eseményeken alapul. A filmet az idei Cannes-i Filmfesztiválon, az Un Cerrtain Regard szekcióban mutatták be, ahol „Prize of Courage”-díjat nyert.

„A romániai születésű, jelenleg a belgiumi Gentben élő Teodora Ana Mihai eredetileg dokumentumfilmnek szánta a La civilt. S habár az elkészült mű, amelyet Mihai a mexikói születésű Habacuc Antonio de Rosarióval közösen jegyez, alapvetően fikciós munka, a filmet áthatja a dokumentarista érzékenység.” (Manuel Betancourt, Variety)

A film megtekintését 16 év alatt nem ajánljuk!

Tovább a 15. Román Filmhét teljes programjához >>


A filmhét a Budapesti Román Kulturális Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében, a Román Nemzeti Filmközpont (CNC) és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

F. Scott Fitzgerald műve alapján: A NAGY GATSBY zenés party két részben ősbemutató

Volt egyszer egy gyönyörű hercegnő, Hófehérke, akinek pokollá tette életét féltékeny mostohája, a királynő. A királyi kastélyból elűzött Hófehérke szerencsére…